top of page
zonsopgang nb.jpg

RESERVEER ZEILAVONTUUR

Zeilen op IJsselmeer

De zeilavonturen op IJsselmeer duren langer.  Op verzoek van de gasten varen we continu door of maken we tussenstops aan de west- of oostkust. Een ideale gelegenheid om de dagelijkse leven aan boord van een platbodem te ontdekken.

Varen langs VOC-steden

Tijdens deze zeiltocht ontdek je de geschiedenis van VOC-steden vanaf de 17e eeuw. Je bezoekt de historische scheepswerven en ontdekt hoe de Nederlanders destijds handel dreven in het Verre Oosten. 

Je meert af in de historische steden: Hoorn, Amsterdam, Edam en Enkhuizen. 

Zeilen op het Markermeer

Het Markermeer kent de bekende vissersdorpen aan de westkust en het nieuwe polderlandschap Flevoland aan de oostkust. De afstanden die we gaan varen zijn maximaal 16 zeemijl, waardoor de dagelijkse vaartijd slechts 5 uur is. Een ideale gelegenheid om het zeilen op een platbodem te ontdekken.

Sterren in de nacht

Op het IJssel- en Markermeer zijn veel ankerplaatsen waar de hemel erg donker is. Je kunt de sterren aan de hemel heel goed zien. Voor dit zeilavontuur hebben we de nachten nodig dat de maan niet schijnt en er weinig bewolking is. Dan proberen we 's nachts voor anker te gaan.

Rond de Afsluitdijk varen

Een zeilavontuur in de natuur. Ontdek het verschil tussen zoet en zout water. Ontdek de eb en vloed. Terwijl de tjalk droogvalt op een zandbank, heb je de tijd om rond te scharrelen en flora en fauna op de zandbank te ontdekken.  

Zeilen op de Waddenzee

Ontdek de havens van de Waddeneilanden, zoals Texel, Vlieland en Terschelling. Navigatie met gegist bestek ten top: varen we over een wantij wel of niet? Blijven we een nacht op een zandbank om droog te vallen? In overleg met elkaar zetten we het zeilavontuur uit. 

informatie of reserveringen

Bedankt voor uw reactie

bottom of page